Monika Larsen Dennis & Maria Friberg

Titel
Driven
År
1998
Längd
4:15

Få plagg symboliserar makt lika mycket som en svart kostym gör. I Monika Larsen Dennis och Maria Fribergs ”Driven” svajar två diffusa, svartklädda kroppar mot den vita bakgrunden i en drömlik slow-motion. En koreograferad rörelse om begär och motstånd, om åtrå och våld. Den traditionella dansen som en överenskommelse mellan vem som för – och vem som följer och behovet av att utmana gängse normer. Betraktaren lämnas i en obekväm ovisshet där man pendlar mellan att veta, känna och gissa.

Maria Friberg – född 1966. Utbildad bl.a. vid Kungliga Konsthögskolan. Bor och verkar i Stockholm och Örbyhus. Maria Friberg arbetar både med fotografi och videoverk som refererar till konsthistorien. Hon ser sina verk som målningar alternativt rörliga målningar. Maria Friberg behandlar ofta manlighet och det sociologiska aspekterna av vår tid. 

Monika Larsen Dennis – född 1963. Utbildad vid Kungliga Konsthögskolan. Monika Larsen Dennis arbetar både med skulptur, fotografi och videoverk. Monika Larsen Dennis konstnärskap kretsar bl.a. kring relationer – mellan tillit och misstänksamhet och strävan efter frihet och rättigheter.