Lama Alshehaby

Titel
Där finns inte jag
År
2018
Längd
13:53 min

Orsaken till en början av någons yttre eller inre resa kan vara av lika många anledningar som det finns människoöden att beakta. När Lama var 20 år så tvingades hon lämna det land som hon vuxit upp i. Ett land där Lama bara hade fyra terminer kvar på den utbildning som hon kämpat så hårt för att komma in på. Ur en familjeangelägenhet och viljan att ge sina barn en bättre framtid rycks Lama bort från det liv hon kämpat så hårt för att skapa för att istället hamna i Sverige. En plats med ett för henne främmande språk där Lama kämpar för att bygga upp en ny framtid. Efter fyra år och fem månader så har Lama kommit så långt i sin process så att hon kan reflektera bakåt över sin livsförändrande resa till Sverige.

Där finns inte jag är en personlig skildring av Lamas resa, en fysisk resa med de yttre förändringarna som det innebär att komma till ett nytt land men framförallt så illustrerar filmen Lamas inre resan och hennes metamorfos.

Där finns inte jag representerade Dalarna under Novemberfestivalen 2018 och blev genom festivalen direktkvalificerad till ett flertal festivaler såsom Live at heart, Göteborgs filmfestival och Amadeus. En dokumentär som med enkla medel berör och engagerar. En dokumentärfilm som visar på att vi alla bär på en berättelse inombords väl värd att berätta. Lama är en av många unga dalafilmare som har en spännande framtid framför sig!