Kentaro Taki

Titel
Living in the box-cube
År
2007-2013
Längd
13:00
Visas
1/3-21/3 2018

Kroppsdelar och objekt inrutade i lådor letandes, sökandes av närvaro. Kentaro är intresserad av de fysiska och psykiska blockeringarna som han ser av i det moderna samhället. Han ser sitt konstverk som en metafor för dagens skärmsamhälle där världen aldrig varit mer lättillgänglig samtidigt som kontakten till det nära, det som finns runtomkring oss får ett större avstånd. Living in the box-cube, likt många av Kentaros konstverk, är från början en videoinstallation men presenteras här på en skärm.

Kentaro föddes i Osaka, Japan 1973 och har ställt ut runtom i världen. Han driver VIDEOART CENTER Tokyo som är en organisation som stöttar och hjälper videokonstnärer i Japan. Kentaro har även regisserat dokumentären ”Kikai de Mirukoto= Eye machine/to see by chance” (2011), en dokumentär om japansk videokonsthistoria och dess pionjärer.

I år så uppmärksammar Videogud 150 års jubileet av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige genom att visa fem japanska konstnärer. Tillsammans med VIDEOART CENTER Tokyo så har vi valt ut filmer från olika epoker av japansk videokonst. Under 2018 års symposium så har du chansen att se mer japansk videokonst.