Jonathan Lewald

Titel
Det Svarta Projektet – PREMIÄR!
År
2015
Längd
11 min
Visas
30 april - 21 maj 2015

Ur ett diffust mörker träder de sakta fram, 20 personer tätt samlade i en ruta. Vi ser dem ovanifrån. De bär alla svarta, identiska kläden. Deras kroppar, huvuden och händer bildar ett sorts mönster, ett sorts hav. De rör sig koordinerat, men börjar bryta upp rörelsen, till att varje individ rör sig på sitt eget sätt.
Varje människa har sin egen personliga yta, men vad händer när man rör sig utanför sin sfär – den individuella rörelsen mot det kollektiva mönstret? Tillsammans bildar de vackert koreograferade handrörelserna fjärilar och havsanemoner.

Jonathan Lewald är född 1979. Han är utbildad på Bildkonstakademin i Helsingfors och tog en masters på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Redan med examensfilmen Mormors öga (2010) rörde han sig mellan konst- och filmvärlden, då den visades både på Moderna museet, Tribeca och Edinburgh Film Festival. Jonathan har vid flera tillfällen deltagit med sina verk på stationerna och i Videogudfestivalen – vårt forum för visning och diskussion kring aktuell videokonst. Det svarta projektet får sin världspremiär den 30 april inom Videogud!

Läs mer här

Jonathan presenterar sitt konstnärskap med utgångspunkt i Det svarta projektet på Slottsbiografen i Uppsala den 5 maj kl. 17.30-19.00. Kom och lyssna och ställ frågor till Jonathan!